Водещият на предаването Ергенът“ Наум Шопов и неговата половинка Теа Минкова направиха експеримент в

...
Водещият на предаването Ергенът“ Наум Шопов и неговата половинка Теа Минкова направиха експеримент в
Коментари Харесай

Теа и Наум Шопов: Ето колко струват едни и същи продукти в Дубай и София

Водещият на предаването " Ергенът “ Наум Шопов и неговата половинка Теа Минкова направиха експеримент в канала си в YouTube, в опит да купят сходни артикули и услуги, като тези, които си купуват в София и в Дубай, с цел да сравнят цените в двете страни. Обединените арабски емирства са страна, която добива петрол и е с висок стандарт на живот. Страната е на 7-мо място по величина в света по Брутният вътрешен продукт.

За опита двамата пазарят в огромни супермаркети в София и в Дубай, осведоми bTV. Голяма част от продуктите, които и двамата купуват са вносни с разликата, че тези у нас идват от Европейски Съюз, а в Дубай от много по-далечни места.

Пазарът им включва: 1 кг. краставици, 1 кг. пресни картофи, самун, яйца, кашкавал, сирене, моцарела, масло, кайма, кетчуп, перилен препарат, омекотител, кафе и паста за зъби.

Цената в Дубай за тази кошница излиза 233,35 лева, а в София същите артикули са 200,43 лева. Разликата е точно 32, 92 лв. по-евтино в интерес на България.  

" Това е много забавно поради огромната разлика сред заплатите в България и Обединените арабски емирства “, споделя Наум Шопов.

Негова инспекция е посочила, че най-честата заплата в ОАЕ е 99,173 дирхама на година. Един дирхам е около 0,50 лева, което значи, че почти в Дубай хората взимат около 50 хиляди лева на година. За съпоставяне междинната заплата в България е около 2000 хиляди лева

" Цената на кафето на зърна ме изненада, тъй като в България цената му е 45 лева. а в Дубай – 60 лева. И другото, което ме изненада е пастата за зъби, тъй като най-обикновената паста за зъби там коства 14 лева, а в България цената е 6,29 лева. което е голяма разлика. Моцарелата от един и същи бранд в България е 3,29 лева, а там е около 6 лева. За някои неща разликата е двойна, а за храна е осезаемо “, споделя Теа.

Двамата заплащат за паркинг 50 лева, за ден край един от плажовете. 

" Всеки 10-ти жител там е милионер, което е много скандално “, прибавя Наум.

Изненадата за двамата идва в скъпите горива, тъй като упованията им за този артикул, който безусловно се " копае в задния им двор “, се оказва, че не е по никакъв начин на ниска цена или този в България е много скъп…

Един литър бензин в Дубай е към 3 дирхама или 1,50 лева. Бензинът в България е 2,60 лева. и разликата не е чак толкоз огромна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР